Voorjaarscompetitie ten einde – (slechts) twee degradanten

De voorjaarscompetitie van 2012 is alweer ten einde. Alles bij elkaar niet het meest succesvolle seizoen van HTTV. Sterker nog, voor de laatste ronde konden alle vier seniorenteams nog degraderen.

Jeugd 1, net gepromoveerd naar de 4e klasse, handhaafde netjes. Jose was wederom kopman met slechts 3 verliespartijen in de eerste 3 wedstrijden van het seizoen. Jin pakte ook genoeg punten en voor Jarno was de overgang (te) groot.

Senioren 1, met Peter, Mark, Berry en Hendri V. kon ternauwernood handhaven in de Promotieklasse.  In de degradatiepoule werden genoeg punten verzameld om de concurrentie nipt voor te blijven. Van de vier zouden er sowieso twee degraderen en misscchien zelfs 3, afhankelijk van de (veel te late) Afdelings-ALV-beslissing op 31 mei a.s. (!!) ten aanzien van de toekomstige competitie-opzet. De vijfde plaats was dus de enige direct veilige plaats.

Voor senioren 2 gold hetzelfde verhaal. Voor de laatste ronde kon het team met Erik, Hendri S, Jeltje, Rutger, Derk en Michel nog 3e, 4e en 5e worden. Aangezien de laatste wedstrijd met 8-2 werd verloren was het nog erg spannend, maar uiteindelijk kon de enige direct veilige derde plaats gepakt worden.

Senioren 3, Marcel, Frans, Hans, Bas, Welmer en Frank kon het niet bolwerken in de 3e klasse. Ondanks dat Frank en Welmer, vorig seizoen nog 5e klasse, ook hun punten pakten werden in totaal te weinig punten gepakt en eindigde het team als zesde.

Het laatste team, senioren 4, waarbij Ruben, Robert en Alwin alles speelden degradeerde op 1 punt uit de vijfde klasse. De drie nieuwelingen ontliepen elkaar nauwelijks wat maar zonder ervaren krachten (Edward, Rinus) konden ze net niet genoeg punten pakken om te handhaven.

Gezien de tussenstanden in de competities valt het aantal degradanten nog mee, slechts 2 van de 5. Helaas zijn er geen teams die kampioen zijn geworden.

Volgend seizoen beter !!

Nu nog de bekercompetitie die aanstaande week begint.

Geen Reacties

Nog geen reacties.

Reageer