WUTTO toernooi 2010 Hilversum

Het Wereldkampioenschap standaardbats (WUTTO) te Hilversum werd dinsdag 28 december gehouden. Namens HTTV deden Gerben en Michel voor de eerste keer mee. Geen van beide kon voor een verrassing zorgen.

Gerben speelde in de A-poule tegen aankomend teamgenoot Thijs Smit (als eerste geplaatst), Hilair Bislip en Tony West uit Engeland. De laatste 2 versloeg Gerben maar van Thijs kon Gerben niet winnen. Thijs won de poule en ging door naar de kwartfinale.

Michel speelde tegen de geplaatste Peter de Groot, Paul Sterken en Hans Stulp. Ook Michel won van de laatste 2 maar kon, net als Gerben, niet voor een verrassing zorgen tegen een geplaatste speler en was ook uitgeschakeld in de A-poule.

Thijs won in de kwartfinale van Arnoud Meijer. In de halve finale was jongeling Ian de Graaf te sterk voor Thijs. Lars Adema won uiteindelijk de A-poule.

In de WK-poule was er een nog sterker deelnemersveld met spelers als Trinko Keen, Martin Groenewold en Michel de Boer. Ook ex-olympisch en veelvuldig wereldkampioen Jan-Ove Waldner deed mee.

Gerben won in zijn poule 1 partij, van Paul Sterken maar moest de Brit Joe Kennedy (close in 3 games) en Reginald Kraaijenbrink feliciteren. Aldus uitgeschakeld. Ook Michel kwam niet door de poule. Hij verloor van Jochem de Hoop, Lars Adema (winnaar van de A-poule) en Rene Arbon.

Verrassend genoeg werd ook Thijs uitgeschakeld in de poule, hij verloor van Steffen Greup.

Uiteindelijk won Marty Hendriksen van Rega, ex tegenstander van team 1, de WK-titel door o.a. Jan-Ove Waldner, en, in de finale, Martin Groenewold te kloppen. Een terechte winnaar gezien het feit dat hij geen game hoefde af te staan. Vermeld dient te worden dat hij, als een van de weinigen, al wel 5 weken in training was geweest met het standaard bat.

Al met al een leuke en gezellige dag en een leuke ervaring om met zo’n standaardbat te spelen. Gerben en Michel doen volgend jaar weer mee mits ze van tevoren kunnen gaan trainen. Het niveau ligt zodanig hoog dat dit een must is om ook maar een kans te hebben om de poule door te komen.

Voor alle uitslagen verwijs ik nog even naar http://www.toernooi.nl/sport/tournament.aspx?id=2F421BBD-D72B-48B2-B26C-C58A6F1024C9

3 Reacties

 • Reactie van: Thijs, 30 december, 2010 @ 11:49

  Vanavond in het sportjournaal van 18.40 uur een reportage over Jan Ove Waldner tijdens het WK Standard Bats ! Ook nog tijdens het programma Nieuwsuur van vanavond.
  Kijken dus.

 • Reactie van: edward, 30 december, 2010 @ 19:41

  1 voordeel jongens weet je ook weer wat het is om te verliesen

 • Reactie van: Roetie, 31 december, 2010 @ 12:58

  haha verliesers

Reageer